Почуття

Марина Шевкопляс
Я стою на гострій скелі…
Чиєсь вікно, а в ньому очі неба.
Твої слова – то дощ, то вітер,
                то примарна святість…
Я намагаюсь відірвати комірець,
Але ти кажеш, наче
                в порожнечу: «Не треба!
Перо жар-птиці – ось почуттів взірець!»
Суха троянда
                на вікні – війні кінець.
І ти стоїш на гострій скелі,
А під нею море сліз,
                Але це не мої!
А може вірність неба
Нам заспіває та не дозволить
                упасти?
І лише вітер з моря кохання приніс.
Червона троянда на вікні – початок війни
                двох сердець,
А море під скелею – не наших почуттів
                взірець.
Я знаю, ти зможеш мене розбудити,
Жбурляючи зірки
                в моє вікно, -
Їх на небі багато все одно!