Сiверець горобчика лоскоче...

Любовь Булахова
***
Сіверець горобчика лоскоче.
Соняхами вересень пропах.
Стиглі грушки стукають щоночі,
З дерева зриваючись на дах.

Вже шпаки смакують виноградом.
Їм от-от у дальній переліт.
Розкошілий гарбуз попід садом
Видерся до вулиці на пліт.

Вже злегка жовтіють білокорі…
Хто й куди від осені втече?
… І схиляє нічка свої зори
На моє притомлене плече.