Украинцы

Марина Горлач
Ти був колись на Україні?
Ти бачив річки та поля?
Ти бачив степ, ти бачив море?
Ти чув, як дихає земля?

Ти бачив дикії озера,
Дзеркальну воду? І птахів,
Що розкривають свої крила,
Великі й білі, немов сніг!

Ти чув, як розмовляють квіти,
Тихесенько шепочуть в сні?
Ти бачив, як співають діти?
Радіють як вони весні?

Ти бачив чудеса навколо:
Росою збризнута трава,
І запах хлібу, запах дому!
І самі щірі почуття!

Ти був колись на Україні?
Якщо не був, тоді приїдь!
Почуй співочу мовну силу!
Стань українцем хоть на мить!