Не журiться, полковнику

Леся Романчук
Не журіться, полковнику, нині,
Не журітеся, друже,
Ви послужите ще Україні,
А до слави – байдуже.
І впадуть вам на плечі зорі,
І впадуть у долоні руки,
А позаду уже розлуки,
А попереду – небо й море.

Дві ваші стихії, полковнику,
Блакиттю хоругви освячені,
Небо і море, море і небо,
І нічого не втрачено,
Море – і нічого не втрачено.

А літа – птахами у безвість,
А роки – попереду зграя,
Пильнували ви тільки честі
Свого полку і свого краю.
Тільки шаблю й коня гнідого
Зберегли у кривавій січі,
Озирнешся, а там – нікого,
А життя не дається двічі.