Среща

Асен Стефанов
               
Имам среща с моето момиче.               
С  радост към нея пътувам.
Ще видя ли и таз вечер очите,
които нощем често  сънувам?

Но защо те няма мила на срещата?
Нима си ме вече забравила?
Поглеждам часовника и се усещам,
Рано е още –много съм бързал!
               
Ето, идва моето мило момиче!
О,как сърдцето ми се вълнува.
Дали и то така ме обича?
Дали и то по цяла нощ ме сънува?
               
Седим в градината на пейката-двамата.
Тунджа леко ромоли-шуми,
усещам главата му на моето рамо,
а сърдцето ми тупти ли тупти!



галерия...зайо арт-акварел