Мого мовчання вись високовольтна

Леся Романчук
Мого мовчання вись високовольтна.
Твого жадання вольтова дуга.
І зорепад надій чисельник доль на
Знаменник знань розділить – і нехай.

Нехай стече, і вичахне, і згасне
Минуще, і мінливе, і манке.
Ніколи щастя не буває вчасним.
І в осаді залишиться гірке,

Гірке, мов кава, і густе, мов відчай,
Карбоване із криги і вогню
Твоє святе і суєтне обличчя,
І те випадком кинуте «Люблю!»

І все – неправда, все манке й мінливе,
Немов Хорол, і верби край води…
Бо справжнє – то завжди небесне диво.
О, ті дива! Господь не доведи!

8.08.09