Сказать тебе

Мироненко Сергей Минск -2
По мотивам произведения
За да ти кажа...
(Мария Магдалена Костадинова)
http://www.stihi.ru/2009/07/26/5633

Полъхът топъл
през мен и през тебе
преминал
кротко
съдбите ни
нежно помилвал,
с шепота тих
на върбите
нощем се слива
за да ми прошепне
отново в съня,
че само мен... обичаш...

а светликът
с ухание на смирна
разлиства
в цвете
болката
след теб останала,
с топли мисли
от спяща луна
незрима
в душата ти влизам
за да ти кажа
че само теб...обичам...
===================


Сказать тебе...
ИЗ ЦИКЛА "ДРУГИМИ СЛОВАМИ"

Дыханье лёгкое
даря тебе и мне,
судьба
коснулась нас
теплом и лаской
нежной,
и ночью ива
вдруг шепнула
мне во сне,
что только я -
твоя любовь,
твой мир безбрежный ...

и свет
волшебным ароматом
входит в сны,
развеет боль
что вслед тебе
тревожит веки...
души твоей
тепло
от дремлющей луны,   
коснувшись, скажет,
что люблю тебя...
навеки...

24.08.2009