Боже, Украiну бережи!

Яна Прус
На колінах ненька-Україна
Стільки років люди сльози ллють,
А вона у нас одна-єдина,
Що ж роки наступні нам несуть.

Буде час коли народ припине
Поділ той на Захід і на Схід,
Україна буде як родина
І здійснить Шевченка заповіт.

Полетять у прірву всі кайдани,
Встанемо на завжди ми з колін,
Зникнуть вдалечінь усі кайдани,
Буде мир народів  і країн

Зникне розпач і тоді ми сльози
Витремо з лиця землі,
В березі зазеленіють лози,
Прийде час втішатись дітворі.

І тоді ні кулі, ні гармати,
Навіть на останнім рубежі
Не зуміють душу подолати,
Боже, Україну бережи!