Працюй безперестанно й г дно

Микола Щома
      Шукати великого в малому ділі,
      знайти не знайдемо — ні я, ні ти!
      Діло великим виглядає тоді, як
      корисно виходить для громади.

      Нехай маленька твояж досяга. -
      Значіння матиме велике; тоді як
      людям принесе, в добуток, ціну
      не будь якогось кошту, а певну!

      Велике чи мале діло? Міра його,
      буде в руках співвітчзників твоїх.
      Працюй безперестанно та гідно -
      тебе люди бачуть. Твердо стій!..

      Не хитайся ні на ліво, ні на право.
      Горизонтові простори ти пробивай!
      Із поза хмар сонце виходить. Сяє.
      Степлює усе навколо, тай твій чан.

      Шукати великого в малому ділі,
      знайти не знайдемо — ні я, ні ти!..
      Околиця наша покаже нам завжди,
      хто є ми. Та і для чого ми прийшли.