Народи португальсько мови

Микола Щома
Народи португальської мови
 

      Португальський говір днів наших
      -- столітня контрибуція
      натиску багатьох генерацій...
      Гестація розмови нового типу
      -- нео-португальського покоління.

      Сина величного стосунку,
      в жилах життя свойого,
      себе будує на стандартах
      латинського прадіда старого
      -- далекого Луїса де Камоенс,
      прекрасного Лузіади розмовця.

      Щоденне мовлення народу
      другу природу ось розгортає --
      річ нову й красивішу набагато
      серденько бразилійське молодеє,
      як соловейко в Амазонах, відкриває.

      Співдружність країн португальської речі:
      Мосамбіке, Ангола, Гвінея-Бісау,
      Сан-Томе і Прінсіпе, Кабо-Верде,
      Бразилія, та Португалія... Всі разом
      братерно розмовляють. Будують сумісно
      нового світу притулок. І нас памятають