Хапай вора

Микола Щома
Хапай злодія

      раніше ніж він утікає.
      Правдивого брехня
      в світі немає...

      Навіть як правду
      він говорить,
      обдурити друга
      свойого він бажає.
      Його особа є фальшива
      -- тілько себе він,
      тай про себе лишень знає.

      Хапай злодія --
      як що втече він,
      ніхто його не упізнає.

      Він зло готує
      тай злом себе напоминає.
      Хочяби в безобережних,
      часами — і це багато так,
      доброчиновник виглядає.

      Хапай злодія --
      як він злодієм показався.

      Не дозволяй йому втікати
      бо може, колись пізніше,
      він тебе в пута затягне...
      В його руках ти згинеш,
      так як воління його прагне.

      Хапай злодія
      раніше ніж він утікає.
      Правдивого брехня
      в світі немає...