Юго - западний край

Микола Щома
Південно-західна країна

      Холодна ніч покрила землю.
      Куди не глянеш, темніє все...
      Зірки не світять у просторах
      й місяць не плаває в уже!..

      Зірки не світять, бо їх немає
      - осінь минула й весна в далінь зайшла.
      Зима під свої крила підгорнула
      те все що їй природа у підпорядок віддала.

      Місяць не плаває, зірок немає,
      пустиня все і всюди обняла:
      сонце не гріє, аж серце рветься на кусочки
      - кров схолодніла і сумно стало...

      Нема де взяти, аби загрітися, ковдра!

      Люта зима, вітри буйнують,
      начеб-то осінь не відійшла...

      Ось так живе південно-західна країна:
      гарячі дні, ночі холодні...

      Нема тут скарги — вирішить все весна!

      Було так, кажуть, в раю Едемськім.
      Чи то є правда, про це не знаю я...

      Але скажу — хто хоче знати:
      що любо жити в такім краю!..

      Сан Кайтано до Сул; 25-го червня, 2007-го р.