Мой родовод

Микола Щома
Мій родовід

      Старинні спогади мене захопили.
      Роздумую зараз про мій родовід
      - мій батько, також моя мати,
      з козацтва походять і стежу я їх слід.

      Полтавець Нестор, мій дідусь
      - він козак з покоління, його вуси є доказ...

      Він плекав українську розмову
      і велів будувати державу могутьню
      на Полтавських полях... Він любив працювати.

      - Серед лісу, де річенька Псел протікає,
      підняв там земельне хазяйство
      що на нього велику увагу сусідів звертає.

      Ось так і будують країну, ті хто хочуть її будувати!..

      Бабуся моя — Мотря Колач, бо з дому такогож,
      правдива правиця дідуня була...
      Вона пильно дітей своїх виховала --
      такаж-то козацька приписка була.

      Й незабаром дочка Екатерина Полтавець
      поступала в народне жінське училище,
      Груньської общини і волості Зінківського уїзда.

      Козацька сила виростала — Україна нова,
      з новим надхненням, на ноги ставала!..

      Старинні спогади мене захопили.
      Роздумую зараз про мій родовід...

     Сан Кайтано до Сул; 25-го червня, 2007-го р.