Осiнь

Анна Корниенко
Вже нижчає небо... Коротшають дні...
І хмари мандрують по небу сумні.
І ходить художник із пензлем полями -
Приводить природу до ніжної гами.

Там пензлем торкнеться, там підфарбує,
Квітку зачепить, немов поцілує...
Фарбує вогненно-червону калину,
Кладе фіолет на достиглу ожину.

Там жовтого кине, щоб заясніло,
Посипле багрянцем, щоб червоніло.
Немовби сміються похмурої днини
Плоди горобини, плоди журавлини...

Сонце засяє над полем широким -
Все звеселяє і радує око.
Вже бабине літо... Летить павутиння...
Художник малює розкішну картину.


вересень, 2009