Я за сонячный пром нь трималась

Yellana
Я за сонячный промінь трималась,
Я ковтала солёну слезу
Я сама у гріхах зізналась
Я сама себе бити везу

Я ховалась в куточках літа,
Білим птахом літала на схід,
Засинала в долонях вітра,
Готувала чортам обід

Блискавкой загорілась в небі –
Загубила своэ життя;
Скелею, де ночують феі
Обернусь. Тільки б без сміття...

Тільки б ти – зник, сховався, стерся!...
Тільки б я знову стала собою...
Тільки б смерть била наче впершее
Над моэю хмільной головою...

05.06.2001