Графит Далёкая Офелия

Микола Щома
"Графит"
Далёкая Офелия

Графіт

Графіт -- стрижень олівця,
щоб писати. Та, не тільки.

Графітом на стінах малюють.
Ним можно сполучувати аж
два полюса
-- негативний із одного боку,
позитивний з другого кінця...

Направді,
графіт це карбон.

А часами, він є і алмаз.
Може різати стекло;
тоже украшати,
красивої дівчини, шию.

На пальцях, як перстень блищати.

Могутність у собі носить,
той хто декілька камінчиків алмазових,
при своїм рахунку банковім, має.
Повагу від усіх смертних він получає.

Не журися!
Як алмаз з тобою не стосується,
із графітом познакомся.
-- Він дружбує із усіма,
З ним погодишся, напевно!

Не забудь:
Графіт -- стрижень олівця,
щоб писати. Та, не тільки.