Мин кайттым авылыма. На татарском языке

Талия Абитова
Мине уйларым тагын,
Авылыма алып киттелэр.
Кабартмалар, катламалар,
Кабат исемэ тоштелэр.

Йорт буенда яшел чирэм,
Эйтерсенлэ хэтфэ келэм.
Урелеп ян тэрэзэгэ багам,
Сак кына кочмакка карап алам.

Мичтэ шартлап яна усак утыны,
Энкэй коенэ, тошэ диеп чаткыны.
Пешеп житкэн кабартма,
Син кунел мине алдатма.

Кабартмалар, катламалар,
Ерак бала чакта калдылар,
Энкэй тосен, икмэкнен хуш исен,
Хэтерлэргэ уеп салдылар.