Ю. Ким, Прощальная песня, English

Вячеслав Четин
Личная оценка: 5\5

http://www.youtube.com/watch?v=EWtJ2BDJRoA

Let each, in a low voice,
Let each, with an easy heart,
Let each wish another goodbye.
A week or a fortnight,
And we're to calm down at last.
It’s over, gone by is gone by.

Of course, it’s been awful,
Moronic, unreasonable.
If everything could be replayed…
To have it replayed
Is too much, inconceivable.
Stop thinking about it, forget!

Let’s focus on dinner,
Let’s focus on finery,
Let’s focus on daily routines.
Is this way not simpler?
Is this way not milder?
Is ache not about to decrease?

No need to be crafty
No need to fool Fortune out.
Come on, it is not worth the chore.
No way, gentlemen,
Not whenever, nor anyhow.
Vice versa: not ever, no more!

Ah, how very pleasant!
Ah, how very nice!
Been around and vanished.
Bygone is gone by…

***

Давайте негромко,
Давайте в полголоса,
Давайте простимся светло.
Неделя, другая,
И мы успокоимся,
Что было, то было, прошло.

Конечно ужасно,
Нелепо, бессмысленно,
О как бы начало вернуть.
Начало вернуть
Невозможно, немыслимо.
Ты даже не думай, забудь.

Займемся обедом,
Займемся нарядами,
Заполним заботами быт.
Так легче, не так ли?
Так проще, не правда ли?
Не правда ли, меньше болит?

Не будем хитрить,
И судьбу заговаривать,
Ей богу, не стоит труда.
Да-да, господа,
Не авось, не когда-нибудь,
А больше уже никогда.

Ах как это мило,
Очень хорошо.
Плыло, и уплыло,
Было и прошло...