У снах моiх небеснi флейти грають...

Дмитрий Заец
У снах моїх небесні флейти грають,
І щось тремтить у зраненій душі,
Поміж зірками твої очі сяють –
Нестерпно рідні, а колись чужі.

Нехай зірки співають про кохання ! –
Мені не вистачає справжніх слів.
Ти мов світанок, я немов смеркання,
Я – плач і смуток, ти – веселий спів.

Ти – радість, твої сестри – ніжні квіти.
Ти – чисте небо і усміхнена весна,
Я – дощ рясний, сумний осіннній вітер,
Зів’яле листя або музика сумна.

Чи може сонце з ніччю поєднатись
Не в божевільних снах, а наяву ?
Чи можна без надії сподіватись ? –
З роздертим навпіл серцем я живу:

Хоч знаю я, що мабуть, неможливо,
Здолавши страх, з’єднати два світи,
Я не втрачаю віри в світле диво,
У казку, де мене кохаєш ти...

Січень  2004 р.