Украина

Микола Щома
Україна ж піднялася

Як "Катюша" застогнала
-- Україна ж піднялася...
Хоча слова ще й не мала,
вже про себе багатенько знала.
Та й від тоді ж сама із собою
вкладатися в устрій стала.

Зібралися молодії хлопці
щоб почути про славу та волю.
Минулого віку, козаків згадали.
Не знали що тим же часом
собі історію нову писали ---
для себе новую долю будували!

Десятини років так проминуло,
доти хлопці не здобулися сваволі.
Піднялися аж до хмар високих
--- щоби там установити чистий,
український стяг жовтоблакитний!
Тай заспівали нову пісню волі...

А "Катюша" нам вже не потрібна.
--- Сивий стогін її мусимо забути!
Свої маємо забави. Не гармати,
а серденько миле, яке любить ---
То ж із ним будуймо дійснісьть...
А на ній, наших дітей та наші хати.

25 березень 2009 р.