Хто я

Микола Щома
Хто я

Хто я такий!?
- аж і не будь який...

Мій дід з козацького роду
а баба моя з жіночого сходу,
з полтавського звіту;
та ж разом походять,
так сказати,
з козацького заповіту...

Мій батько, славетний селянин,
хутора Щоми назву собі досіг
і чесно плекав своє ймення
так яскраво що до земель чужих
його, як найкращий кусок України,
через бурні хвилі океанів, перетіг...

Час війни не зміг забрати
силу віри у свободні дні...
Батько мій бажав співати
пісню слави де б було можливо
- хоч би це лише сповнилось
на просторах у далекій і чужій землі.

Моя мати  -  українка, слово рідне зберігала
і тоді, як люди продавали свою волю,
жаргон полтавецький вона не кидала...
Вона була українка і це добре вона знала.

Хто я такий!?
- аж і не будь який...