Б ют ь

Микола Щома
Б_ют_ь

Б_ют_ь не сталося нібито черговим -- по звичаю...
Воно є сила існування народного бажання!
Має в собі прекмети волі та свободної надії
на завтра людства й на всі будучі його події!..

Це блок блокадної потуги  -- сила народу
що не боїться протистояти чиновникам зла.

Це блок великої ради з козачого роду
навіки змете, з українського поля, породу безчестя!
-- Вже досить нам слухать фальшивих диктантів;
довірмося, ясно й відкрито: Б_ют_ь є дух вірних аспірантів...

Модерну Україну нам треба збудувати скоро
--  немаєм часу розтрачати!  Для цього зараз маєм пору...

Стяги оранжеві  --  вже не жовтневі, високо піднесімо...
--  Хай там, в синіх просторах, вільне повітря сколихають. 
Нехай Європу повідомлять що Україна уже є вільна справді.
Що слава й воля не лиш бажання є, а наша нова доля!..

Вересень, 2007 р.