Укра нське слово

Микола Щома
 Українське слово

      Як задумав перекласти,
      на португалську мову,
      Тараса Шевченка віршів силу
      - забракувало мені слів,
      щоби зрисувати, тогочасну,
      Українську умову...

      Наше слово, не яке будь
      - має свій сильний вибухливий устрій:
      як полагодить головеньку білу діда,
      також само й розіб"є серденько
      як воно яскраво в собі не походить...

      Слово рідне — слово України!
      Тараса Шевченка забути ніколи не думай,
      і всіх тих котрі тебе щиро плекали
      і твою величну славу по світу співали...

      Другі мови, думи свої мають
      - говорять про себе і себе кохаютью
      Тож і ти, моя Вкраїно рідна,
      свої думи розповсюджуй
      - всім показуй свою сильну волю:
      Нехай всі народи світу тебе чують!

      Квітень, 2007р.