Христос розпятий

Микола Щома
 Христос на хресті

      Незабаром, земля сколехнулася
      і сонце стемніло
      - ніби-то ніч все покрила і всюди...

      Римляни-солдати,
      раніше такого не знали
      й дивувались, між собою гомоніли:
      Направді! Він цар може бути
      бо такого-ж, як зараз, не можливо чути...

      А Марія, Ісусова мати,
      навіть сльозів вже не мала
      - від великого страдання сина свого
      вона на коліна впала...

      А друга Марія, її утіхала
      - Він син Божий, така Йому доля
      "спасти людство"...
      Божа воля ось так підписала!

      Удар грому все охопив
      - земля затряслася
      і потужна сила римська
      в нічого звернулась...

      Величезний камінь гробу
      не мав сили вдержать,
      у своїх кайданах смертних,
      Того хто прийшов на землю
      життя своє дати
      аби мали ми безмірне щастя вічне
      - на висотах неба назавжди співати!

      Римляни-солдати,
      раніше такого не знали
      й дивувались, між собою гомоніли:
      Направді! Він цар може бути
      бо такого-ж, як зараз, не можливо чути...

     29 червня 2007 р.