До побратима земляка

Микола Щома
      До братів українців
 
      Розшифрувати хочу твої думання:
      яко ти мрієш, коли дрімаєш...
      Та в чім тривога твому серденьку,
      як ти спробуєш якусь зневагу?

      Не дайся в сумнів, у житті твому,
      -- віруй у Бога тай віруй в Україну!
      Стежку будуй щасливу і любову...
      Тебе чекає добра година. Геть руїну!

      Хвилі широкі розляглися по Дніпрові,
      а темні хмари пішли за горізонти...
      То чомуж журитися, народе наший,
      як усе можемо в нашій сторонці?..

      І слове маємо своє, тай свою долю.
      З ними живімо, яко можливо зараз...
      Майбутьне наше й наша славетність,
      уже сьогодні! Не падімо у недужність.

      Ми є діти України, тож будьмо такими!
      Не перейдем на чужі еліти!.. Ми іначі
      -- в наших грудях серце козаче і воно,
      як не гопака танцює, то сумує й плаче.

      18 жовтень, 2008 р.