Припустимося такого

Микола Щома
      Довіряймося до неї
 
      Я не знаю в чім є справа
      алеж рицаря булава
      до такого нас довела...
      -- Україна всеж одна!

      Кажуть люди--
      на Херсоні нема хліба,
      а в Полтаві піднялося
      -- є розмова: все на п"ятак.

      В якій суті, наше діло
      що хтось хоче помучити
      нас людей простих
      ось так дуже і отак?

      Мером Києва зробили
      Черновецького якогось.
      А Ющенко посадили
      президентом Русі всеї!

      І для чого?
      Кажуть що дитина плаче
      коли матері не баче.
      Ось до стану якого прийшли!

      Були колись яничари
      тай розчаровані впали --
      тоді коли пісеньку козачу
      з за неваги не співали.

      І тополя зажурилась, тай
      червона калина похилилась;
      -- Коли доля козача
      на могилу подивилась...

      Гетьман "Юлія"
      -- курінь новий підіймає:
      славу козачу літ минулих
      в новій повісті складає!

      Даймо силу. Даймо довір.
      Україна нас призиває --
      Тимошенко хай воює:
      нашу волю хай підіймає!

      25 березень 2009 р.