Эй! Кузлэр, кузлэр. На татарском языке

Талия Абитова
Кузлэр курсенделэр карап  читэ.

Куп еллар уткэч, очрашты кузлэр,
Танып бер-берсен, алар курештелэр,
Серлэштелэр узлэренэ генэ хас телдэ,
Э, курсенделэр аннан карап  читкэ.

Сез кузлэр сизэсезме купме еллар уткэнен?
Ул елларда купме жиллэр исеп,
Купме агым сулар акканын?
Э, алар дэшми генэ сойлэделэр хислэрен.

Куренде  ул кузлэрдэ сагыш,
Аларга аерылу- югалтулар таныш,
Кузлэр  авыр сулап, карадылар читкэ
Саубуллаштылар узлэренэ генэ хас тосдэ.

Эй! Кузл;р, кузлэр...
Сездэн ни сорап, сезгэ ни эйтергэ?
Э, кузлэр авыр сулап, карадылар читкэ.
Нигэдер ул кузлэр бик еш килэ  хэтергэ.