Павутина Нет

Микола Щома
      Павутина Нет

      Інтернет,
      Інтранет,
      та уся і всяка-Нет
      є модерні форми з"єднування
      людського здобуття,
      якого будь знання...

      Всесвітова цифрова павутина
      -- це є Інтернет-на
      та найбільша
      людства освіти домовина...
      Тут записано сховалось
      те що, тисячоліттями,
      народами землі кувалось.

      А Інтранет,
      союз маленьких величів
      які здобули собі простір
      споміж народу та їх мечів.
      Будують вільні князівства
      -- відділи цезарів землі...
      Спокійно величаються в собі
      й не знають бріду в цій боротьбі.

      Уся і всяка-Нет,
      це ми спокійні... Без потуги.
      Потяг простих земельників
      -- живемо як буття других.
      Наші слова, малої сили,
      як вітер буряний проходять,
      вичищують дороги тим
      до кого наші дні доходять...

      Уже багато научилися, в ітогах,
      професора та професури їхні
      -- здобули лавреати в лабіринтах,
      колись, так званних, Міноса Кріта...
      Також, у доби сіт-Січів козачих
      -- селян Імперії, мало русинів,
      землянок невеликих та хуторян Петрових.

      Уся мережа Нет-на,
      не є щось інше як сучасна вежа
      що Вавилонську висоту
      перейшла й переступила!..

      Під свої крилаті руки підібрала
      бахчисарайські всі палати,
      ейфелеву Париж
      Зевс-а олімпи
      московський Кремль
      ...
      та бразилійську Бразілію
      ...
      Збентежувала...

      17 жовтень 2007 р.