Провадир

Микола Щома
      Наші провадирі

      Лазурові хвилі
      бравурних океанів,
      північних родників води,
      уже заморені
      пихкають --
      одночасно
      із переносенням,
      на поверхності спини своєї,
      стійку піну шумовиння.

      Ці сплутані хвилі
      діють ефекти дифузні:
      дамби південні руйнують.
      А в серцях неосторожних,
      морського роду, гігантів
      утворяють...

      Їм дають живу присутність!

      В Керченськім протоці,
      коси Тузла до Таманська
      -- напевно, з"єднають!

      Тоді хвилі збунтуються більше...

      Моря північного гемісфера
      геміатрофію зазнають --

      Чи невжеж такого,
      наші провадирі, бажають?

      23 жовтень 2007 р.