Атав стичний спомин

Микола Щома
      Атавістичні спомини

      Атавістичні спомини мої
      тисячолітного минулого.

      Христалізовані, сьогодні,
      як дорога перлина... Ідеї
      Платона хвилюються, як
      гігантські морські волни.

      І думаю, що колись уже
      було подібне, тай гадаю,
      немов знав-би, того чого
      навіть не чув і не знаю!..

      А це ж минуле має вагу,
      тай достатково мій шлях
      перетинає — зелен-сигнал
      : мені увагу напоминає!..

      Сила закону, не розуміння
      міряє наші шаги... Томуж і
      думаю, без володіння, над
      моїм актом воління. Усі ми.

      А нарешті, закон і є ж для
      того -- щоби нас керувати.
      Атавістичні спомини, у нас
      назавжди, переглядати!..

      26 жовтень 2007 р.