Moldova

Екатерина Рогут
Moldova mea -meleag ibit,
Moldova - suverana.
Un stat neinclinat nici cind
Puterelor vandale.

Din veci in veci pe acest meleag
Dusmanii se erita
Din veci in veci aceasta tara
De Dumnezeu pazita-i.

Sintem un neam nemuritor
Prin inime fierbinte,
Sintem popor nepasator
Prin suflete aprinse.

In codrii verzi, voinici si dragi
O doina se aude
Aceasta doina din strabuni
Istoria o duce.

Si azi prin vii si prin livezi,
O doina jalnic suna
Chemand poporul cel voinic
Tot la hotar s-adune

Sa stee ca si-atunci voinici,
Cu sabia in mina,
Sa nu patrunda inamici
Ce vor sa ne inchine!

Sa lupte cu acei ce cred
Ca ne propun "fratie"!
Sintem un neam independent,
Neinchinat de nime!