У споко ти спиш

Кристина Яценко
У спокої ти спиш, Чарівна Діво,
Так не бентежно,
Так вразливо…
Спокійне дихання,
Лиш трохи підіймає груди…

Навколо тихо …
І без люду, і без почестей
В усіх усюдах,
Геть нікого…

Все знищилось,
Перетворилось в порох
Пустеля навкруги,
Сама пустеля…

Гуляє вітер на просторах,
Кургани скіфів оминає,
Залишились вони з тобою
Нетлінні-назавжди…

І звуки серця вічного твого,
Самотньо розбиваються об стіни...
Уста німі, очі сліпі,
Обличчя молоде і незворушне…

Ти не прокинешся, Чарівна Діво,
Прокинувшись загинеш,
Ти краще спи, вдивляйся в сни,
У снах не одинока ти…

7.04.2009 р.