Велика моя держава

Микола Щома
Велика і славна Україно!

До тебе серце моє рвется
- у моїх грудях сльози ллются.

Бо ж так далеко я від тебе
що навіть ледви голос твій я чую,
але ж не забуваю твою долю
і за неї завжди я Господа благаю.

І знаю я що слуха Він мої прохання
- тобі покаже шлях твоєї слави...

Розібє остальні твої пута мордування
і між народами - моя велика Україно!
тебе Він пропонує на сторожа свободи
аби славянське сонце освітило усі народи...

Козача кров кипить у твоїх жилах
і твій народ уже до слави привикає...

Недовго ще і жовто-синій прапор
понад словян землями засіяє...
І кожне що в цім світі вільно-діє
"іще не вмерла Україна..." заспіває.