Митрополит Володимир

Микола Щома
      *Патріарх Володимир*
      1995, липень 18

      Не продавайте України
      - за будь якусь ціну.
      Вона є дуже дорога!..

      Немає золота в усьому світі
      за неї відплатити. Отож,
      не будьте такі жадібні:
      наша держава була і є
      цінніша багаnо більше ніж,
      будь якогос ідіота, голова.

      Народна сила України
      бажає щось, аби трошенько,
      "чорний вівторок" зрозуміти:
      а хтож, та і почому, недобрі
      люди -- то вороги країни...
      бажали очорнити. Завіщо ж,
      тако злочнно, потурбували
      аж ніяк невинну домовину.

      Уже сідало сонце.
      По горізонту, також темніло.
      Останній "спочивай Владико!".
      Спокійно лунало прощання
      для того хто, в житті своїм,
      молився щиро за батківщину.

      Митрополите! -- Допобачення,
      миж-бо в житті тебе кохали!..