Преображенность

Бобровская
Вновь отраженностью
маня,
меняя
лист
на ворох
сплетен,
на порох - 
пепел   
без огня,
чист
и по-детски безответен
осенний призрак.

...Признак
дня
и ночью
светел,
обнаженностью
дождя
пленя,
дразня
порочный
ветер...
Преображенностью
меня?