***

Сержук Сыс
У сірому місті
Квадратно-кубічному
Уздовж паралельному
Наскрізь симетричному
Де сонце скупе
З-за будівель звисає
Де промені-списи
Туман пробивають
Де комини небо
Поранили димом,
Де пахне мазутом,
Іржею, бензином,
Крізь товщу асфальту,
Крізь панцир бетонний
Проклюнувся пагін
Зелений…
І кволий…

         Перeклалa
         Ярына Чарняк