Славна Русь

Микола Щома
Славна Русь

Все те минуле не утопилося у забуттях.
Воно в нашому серці сховалося навіки,
там же плекаймо його, мої браття рідні!..
Ми діти одної неньки. Наша Русь св"ята.

Була Св"ята Римська імперія. Пройшла.
Україна-Русь була сильна та могутьня --
показа на що свої майдани побудувала!
-- Щоб там славу світу показати. Грала...

Грала волю, грала долю; та не програла,
на Риночку Львова капелія грала, грала.
Молода ж дівчина цілу ніч сама співала!
Тай не упала -- за кордоном вона лунала.

Ляхи почули, тоже германці-готи зітхнули
коли вогні з мечами защебетіли! Гайнули.
Та не бажалиж наші пращури тільки кутю;
вони у кості грали кілька тисячоліть тому.

Все те минуле не утопилося у забуттях.
Воно в нашому серці сховалося навіки.
Воно бринить як дзвін різдв"яний. Ківш
-- повний аромату славної України-Русі.