Щоми народу шукаю

Микола Щома
Щомівського народу шукаю

Щомівського роду народе
а де ж ти подівся --
що сталось з тобою,
чому ж ти затінявся?

В далекій країні — прихідник блукаю;
про батьківську землю ледве гадаю,
чи хтось іще в світі з родини існує —
Не знаю!..

Казали мені, що надія назавжди зростає
у того хто бачити, добро та силу дубову,
у своєрідних бажає. Нетак тож направді.
Усе помирає.

Деж діти поділися ті, які землю топтали,
у садочок ходили та грибеньки збирали?
З матусею різдв"яну ялинку вквітчали —
Святкували.

Петро і Паша Дяченко. Здається мій дядя.
Та плаче серденько, про них як згадаю!..
Померли в північних кордонах. У чужих же
сторонах!..

Щомівського роду народу шукаю —
чи знайду ще когось? Я не знаю!..
Що сталось з тобою, народе. Де ти
-- дай відгука твого. Є іще ти?..

травень 2008 р.