Серпень

Лилия Дорожко
Серпень осінь малює
Протягом життя свого.
Коли все вже зібрали з поля
І обжинки святкує село.

Жовкне листя і опадає.
Сонце гріє, а не пече.
І першокласники те знають,
Що парта їх у класі жде.

Повітря холодом війнуло
І зранку встанеш як завжди,
А вже роса не тепла, тому
Мороз потілу пробіжить.

Та пахне, пахне як чудово
Цей серпень трудівник.
Садами яблунь, груш в сокові
І медом соняшника запашним.

Святково грає він у полі.
Там Вересню передає привіт.
То вересень все домалює -
Картина вийде на ввесь світ.

І тільки Жовтень з Листопадом
Підпишуть унизу,
Що "Осінню" її названо.
Та Серпень палював картину цю.