Молюсь сегодня, - на Покрову! укр. мова

Пётр Лавренчук
МОЛЮСЬ СЬОГОДНІ,- НА ПОКРОВУ!

Молюсь сьогодні,- на Покрову,
За рідних я, своїх молюсь-
І всіх, хто захищав свободу,
Низенько я, навколішках вклонюсь.

Молюсь,- за лицарство-козацтво,
За землю рідну, що живе добром-
Молюсь за українське братство,
Що, не розділене сумним Дніпром.

Вклонюсь святій,- Савур - могилі,
Тарасовій, чернечій вічній кручі,
Карпацькій чистій нашій полонні-
І Хортиці,-козацькій славній Січі.

Прошу про амафор давньому народу,
Що,- сотні літ в облозі б"ється,-
Прошу, про честь, та неперевність роду,
Що,- українським в світі зветься.

Покрівонько!- святая матінко Марія,
Зігрій людей,- своєю мудрістю й теплом,
Хай, душі наші,без любові не черствіють-
Навчи терпінню, та в дружбі жити гуртом.