Men kimem

Гюмран
                ALLAHIN ADI ILE


                MEN KIMEM

Haqqin sinagina chekilmek uchun,
Bu fani dunyaya gelenlerdenem.
Gelen sinaqlardan chixmiram duzgun,
Gelib uzuqara olanlardanam.

Nefsim meni chagirir dunya varina,
Duz yolla gedirem surune-surune.
Aglamaq yerine,keder yerine,
Danishib arsiz-arsiz gulenlerdenem.

Kafir olan haqqi inkar eyledi,
Bu qurulush nedi,bu ne dunyadi?
Ozum ozluyumu bilmirem nedi,
Bilikde en geri qalanlardanam.

Hey azalir bu gumranin yashindan,
Neler gelib kechecekdir bashindan.
Oz bashindan,bu dunyanin ishinden
Bixeber olaraq olenlerdenem.