Великоднева доля

Микола Щома
      Великоднева доля

      Гримлять сирени повсюду,
      кларнети перемоги лунають
      пісню похвальную грають...

      То люди сердечного роду,
      сами у собі загубились...
      Святкують великодневу долю
      -- великим походом захопились!

      Христосуються у ніч на неділю
      -- найлучого свята немає,
      котре би серця ворожнечі
      у любові святій повязало...

      Але всеж надаремно!..

      Надмірний цей день, однаковож,
      заступлений буде дощевою ніччю.
      І голод та спека -- води недостане;
      людині подітись куди? Що стане?..

      Сирени, замовкніть! І зараз!..
      Не бунтуйте, будь ласка, дітей.
      Чеченська станиця нехай відновиться
      -- є місце усім. Земля вся для людей.

      26 листопад 2007