Бог бразилян

Микола Щома
      Бог є бразилієць

      Вологкість повітря
      та сильна спека сонця
      приваблюють людей до лінощі;

      а дрібний пісочок
      та піщані пляжі,
      в просторих горізонтах моря,
      ховає вологкість спочинку
      -- ніхто не видержеться,
      щоб не пірнути,
      на хвилі чисто блакитної води.

      А водяна пара, у повітрі,
      неначебто роса --
      личенько обгортає...
      Малює красною китицею щоку
      -- а хтож її не покохає?

      Скучає моє серденько
      коли про неї спогадає.

      Копакабана.
      Сан Вісенте.
      Баянські пляжі...

      Пальми кокосові:
      великолисті дерева
      і споміж них літають птахи,
      яких, ніде у світі, таких нема.

      Дюнажні пляжі у Ріо-Гранде.

      Пляжі До Піна, у Боа Віяжень.
      Кожна із них чудовна і чарівна
      - немов пензель на тонкій тканині.
      Цеж і є Пернамбуко
      - ось така бразилійська земля.

      Пляжі південні й пляжі північні
      - найкрасивіші всеї землі...
      Кажуть що Бог є бразилієць.
      І я так вірю,
      бо все що тут,
      лиш видно в сні...

      Тонкі пісочки,
      в просторих горізнтах моря,
      в собі ховають
      вологкість спочинку.

      30 листопад 2007 р.