Есенен етюд

Мария Панайотова
Просната по баирите,
съхне на лятото кожата.
Хищникът вятър не спира,
точи в дърветата ножове.

Слънцето рони трохите си
есенен хляб да замеси.
В мъртвите листи скрита,
спи недопята песен.