Правда космоса

Микола Щома
Космічна правда

Кипить сонце серед неба
аж затьмилися всі хмари!
Зберегти комусь можливо
свої зоряні отари?

Теплінь весняна вечір маркує
та приналежність ночі
нас у будинках усвідомлює --
Лише місяць сонця потребує!

В таких межах ми живемо.
Перемінюємо все --
асимілюємо, сприймаємо, тай
розмірковуючи, деремо себе.

Кажу вам, що праведник --
яким ти мене маєш, я не є...
Бож як плачу, я тебе не бачу.
Тільки думаю про щось моє!

Так як сонце, серед неба, сяє
-- сяє щоб позбутися проміння.
Запалити землю, хоч космічно
дати їй нового стилю паління!..