Копривена болка

Мария Панайотова
Чистите сълзи не репетират
как се ходи бос по острието.
Те като кокичета напират
под снега на чуждата превзетост.

И с въпросите си капковидни
вертикално противопоставят
себе си на думите обидни.
С нежност неспасяема - спасяват.

Вятърът понякога се скрива
зад очите ни да ги попие.
Мисли си, че плачем от копривата.
Той познава болката. И ние...