Псальм 38

Микола Щома
Псальм 38 -- Переспів

Я не хочу бути пертурбованим. О!, ні.
Не стріляй у мої груди -- я не злодій!
Не звязуй руки мої у кайданах,
нестаю проти закону -- бож не злодій!

Мої руки є чисті від крови чужої.
Та голодом нікого я не зморозив.
Не зігнув дороги до свободи, будь
якійсь людині. Лиш усім добро робив!

Мої стегна стають силою для того
кому потрібна поміч та світлість буття.
Не зомлів ніяк ніхто, хто просив,
для себе поміч. Був я ним аж до кінця!

Бажання чисте, не славетне -- яке
підставою має етизм (релігії, естетики...)
та все що дісно стосує для людини;
ось все таке кохав із давна, та в нім я ріс.

Мої очі не карі та й не чорняві брови
-- просто розмірні як в усіх простих людей,
дали мені можливість стати закладником
для багатьох... Хто не має слова або ідей...

Не тішіться, ви!.. наді мною. Аж ніяк!
Як дуб твердий серед степів я виріс
-- мій корінь вас подушить як будяка...
Моя нога тверда. Не зігнеться -- як скеля!

Господь мій завжди ходить зі мною!
Не віддаляється від мене аж ні на крок.
Дає для мене всіляку допомогу. Він є --
сила моя щоденна. Мій острів та прилог...