Лечебен извор

Борис Калинов
Коленичил гребнах шепа
изворна вода...
Легендата разказва , като
песен мила,
че тук със кърви от
избодени очи,
лек намерили са
войните на Самуила...
Тогава те – обречени на
мъки в тъмнина,
опипом , но с ръце корави,
положили основите на Храм,
утеха във страдания да дава...
Светлина!!!

Б.Калинов. 21Септември 2009г.
Банско.