Пучеглазая лягушка...

Барби Кью
                Hopping frog, hop here and be seen,
                I’ll not pelt you with stick or stone:
                Your cap is laced and your coat is green;
                Good bye, we’ll let each other alone.

                Plodding toad, plod here and be looked at,
                You the finger of scorn is crooked at:
                But though you’re lumpish, you’re harmless too;
                You won’t hurt me, and I won’t hurt you.

                Christina Rossetti


Пучеглазая лягушка, скок поскок
Я не буду тыкать палкой тебе в бок
У тебя зеленый шелковый кафтан
До свиданья, разойдемся по домам

Ты, пупырчатая жаба, не таись
У тебя и так безрадостная жизнь:
То журавль тебя обидит, то змея
Если ты меня не тронешь, то и я…