***

Белый Сергей
Я бачив очі кольору весни -
В них зелень травня, що росою вмилася,
Ті очі полонили мої сни
І у думках навіки оселилися...

За них колись романтики-поети
Йшли на дуелі  і на барикади,
А лицарі, відклавши арбалети,
Про них складали чарівні балади

Я бачив очі кольору лісів –
В них все первинно дике, романтичне…
Здається колір той на сто віків
Мене в спокої більше не залишить…

Я закохався в їхню глибину,
Що сяє блиском тисячі смарагдів,
В їх усмішку – чарівну і дивну –
І вже цьому не можу я зарадить

Я бачив очі, радісні й сумні… -
Зелені зорі і не можу їх забути…
Прошу Тебе:  очей не відводи
Хоча б ще мить, щоб міг я в них втонути …

Січень 2004р.